Noviomagus. De boog kan resp. moet niet altijd gespannen staan. Als het ook maar even kan, houd ik de zaterdag vrij, en ben ik niet aan het werk (afgezien van bloggen, wat ik nu eenmaal graag doe).

Een vrije zaterdag was me in april en maart jl. niet steeds gegeven. Mijn praktijk stond het me ‘gewoon’ niet toe om de zaterdag lekker niets te doen. Dit had ook daarmee mee te maken, dat er twee keer een maandag bij zat waarop het in de betreffende zaak de laatste dag van de cassatietermijn was.

foto.Biertje.zaterdag.3mei.2014

Zaterdag 3 dezer, einde van de middag in Meesterschenkerij Café Jos (foto Nica, barmedwerkster – iPhone 5s)

 

Art. 407 lid 2 Rv

In een cassatiedagvaarding moet vermeld worden “{…} de omschrijving van de middelen, waarop het beroep steunt.” Anders dan vaak gedacht wordt, is er derhalve een wezenlijk verschil met een appèldagvaarding, waarin namelijk geen grieven hoeven te staan: voor grieven hoeft pas gediend te worden in de conclusie van eis resp. memorie van grieven. Cassatieklachten daarentegen moeten (dus) reeds in de cassatiedagvaarding staan.

Veel cassatieberoepen in dagvaardingszaken plegen daarom op de laatste dag van de cassatietermijn ingesteld te worden, teneinde zoveel mogelijk de tijd te hebben om die ‘omschrijving van de middelen’ te laten rijpen en uit te laten kristalliseren. Bedenk hierbij dat soms ook pas vrij laat cassatieadvies gevraagd wordt, bijvoorbeeld bij wijze van second opinion.

Fröbelen, Fender Telecaster en Rioja

foto.FenderTelecaster.koffer

Fender Telecaster Reïssue 1952 in koffer (foto SvS, iPhone 5s)

Maar gisteren kon ik genieten van een geheel vrije zaterdag. Lekker thuis wat fröbelen. Het zit ‘m in kleine dingen. Zoals het even in de kelder zetten van een aantal dozen – deze stonden maar in de gang – met daarin verrukkelijke flessen Rioja die bij mij thuis afgeleverd werden nadat ik ze  besteld had via internet. Het zit ‘m ook in voor mij grotere dingen, zoals de blues spelen op mijn Fender Telecaster.  En vaste prik is dat ik rond 17.30 uur mijn stamcafé bezoek. Ik zie bekenden, lees er de Volkskrant en geniet van een glas bier. Gisteren een Paulaner en een bijzonder lentebokje.
Heb een goede zondag.