foto.Deoversteek

Onderdeel van De oversteek, de nieuwste brug over de Waal bij Noviomagus (foto SvS)

Noviomagus. Het is jammer. De Hoge Raad maakt de oversteek. Hedenochtend vindt nu echt de allerlaatste civiele rolzitting plaats van de Hoge Raad. Daarna is er in deze augustusmaand geen roldag meer, en vanaf september gaan alle rolhandelingen schriftelijk. Per e-mail kunnen rolinstructies gegeven worden.

Rolwaarnemer

20130225-195656.jpg

In ’s Hogen Raads kleine zittingszaal, najaar 2012 (foto Menno Bruning)

In de zaken die hedenochtend op de rol staan en waarin ik me gesteld heb, treedt een rolwaarnemer namens mij op. De laatste keer dat ik optrad als rolwaarnemer was op 23 mei jl. Nadat ik weer advocaat bij de Hoge Raad geworden was, stond ik zo ongeveer ieder kwartaal een keer ingeroosterd in het betreffende ‘rolgroepje’. Op die 23e mei was het mij weliswaar reeds bekend dat het bepaald niet zeker was of de Hoge Raad door zou blijven gaan met het houden van ‘fysieke’ rolzittingen, maar wist ik nog niet dat het voor mij ook al echt de laatste keer zou zijn.

Wanneer draag ik mijn toga weer?

foto.TijdvooreenBiertje.0

Mijn toga hangt klaar, maar wanneer draag ik deze weer? (Foto SvS, iPhone 5s)

Mijn toga heb ik sinds die 23e mei niet meer gedragen.
Ik vraag me ook af wanneer het er weer van komt. Ik behandel namelijk uitsluitend civiele cassatiezaken.

Advisering met anticipatie op cassatie

foto.SvS.BureauKraayenhoff

Foto Charlotte Schoemaker (iPhone 5s)

In andere civiele zaken adviseer ik andere advocaten, in het bijzonder over hoe te procederen in hoger beroep met, wat ik noem, anticipatie op cassatie. MEER
Slechts bij wijze van hoge  uitzondering treed ik ook op in een andere civiele zaak. Zo heb ik op dit moment geen zaak in behandeling die aanhangig is bij een rechtbank of een gerechtshof.