Banner - - van Swaaij Cassastie & Consultancy - cassatieadvocaat - cassatie advocaat

Onze banner stond in 2018 in de Eusebiuskerk, in 2019 in de Sint-Stevenskerk en staat thans bij ons op kantoor

Noviomagus. Op deze blog maakte ik op 8 juli jl. bekend dat Fred Hammerstein, prominent oud-raadsheer in de civiele kamer van de Hoge Raad, bereid gevonden is om dit jaar het Van Swaaij Cassatie JeeBee Dictee te schrijven en voor te dragen. MEER Het dictee pleegt door een prominent jurist opgesteld en voorgedragen te worden. Zo deed in 2009 de toenmalige president van de Hoge Raad Geert Corstens dat en deden in andere jaren Ybo Buruma, Alex Brenninkmeijer en (wijlen) Tijn Kortmann dat. In die jaren droeg het dictee nog de naam JeeBee Dictee (‘Jee Bee’ staat voor Jonge Balie). Hieronder lees en zie je wie er dicteerden in 2018 en 2019.

Het dictee vindt op 27 november a.s. plaats – aanvang 16.00 uur.

En covid-19 dan?

Wegens covid-19 vindt het dictee, anders dan voorheen, niet plaats in de Eusebiuskerk (Arnhem) of de Sint-Stevenskerk (Nijmegen). Dit jaar gaat het om een digitaal evenement. Het wordt derhalve een unieke, nooit eerder vertoonde editie.

Het Van Swaaij Cassatie JeeBee Dictee wordt georganiseerd door de Van Swaaij Cassatie JeeBee Dictee-commissie van de Vereniging De Jonge Balie te Gelderland. Doordat mijn kantoorgenote mr. Annet Tjepkema lid is van deze commissie, is mij bekend hoe (enorm) druk deze commissie is met het organiseren van een digitale versie van het dictee. Ik heb daar veel waardering voor.

Wie dicteerden in 2018 en 2019?

1BBFC0CF-F2CA-477F-967D-9808379D59C8 - - van Swaaij Cassastie & Consultancy - cassatieadvocaat - cassatie advocaat

Mr. Hester Wattendorf, raadsheer in de civiele kamer van de Hoge Raad, dicteerde vorig jaar in de Sint-Stevenskerk

 

Foto.prof.Bartels.poseert - - van Swaaij Cassastie & Consultancy - cassatieadvocaat - cassatie advocaat

Prof. mr. Steven Bartels, prominent hoogleraar Burgerlijk Recht aan de Radboud Universiteit, dicteerde in 2018 in de Eusebiuskerk.

Flyer

Een link naar de fraaie flyer van het Van Swaaij Cassatie JeeBee Dictee 2020 staat HIER.