Foto.Brueghel en Rubens - - van Swaaij Cassastie & Consultancy - cassatieadvocaat - cassatie advocaat

Jan Brueghel I en Peter Paul Rubens in het Mauritshuis (foto SvS, iPhone X)

Noviomagus. Het verheugt mij zeer om hierbij bekend te maken dat het befaamde, prestigieuze en jaarlijks door de Gelderse Jonge Balie georganiseerde JeeBee Dictee de komende jaren het Van Swaaij Cassatie JeeBee Dictee zal  heten.

Tijdens het Van Swaaij Cassatie JeeBee Dictee testen advocaten, rechters en officieren van justitie hun beheersing van de wetten van de Nederlandse spelling. Zo (bijvoorbeeld) stond vorig jaar op Mr-online een bericht met als opschrift ‘JeeBee Dictee voor taalkundige fijnproevers’. MEER

Het dictee is het  jaarlijkse evenement binnen het arrondissement Gelderland en heeft landelijke bekendheid en zelfs internationale uitstraling. Steevast zijn er ook juristen uit Vlaanderen van de partij.

Prominente juristen

Zoals vermeld op de website van de Gelderse Jonge Balie, wordt het dictee door een prominent jurist opgesteld en voorgedragen. Zo deed dat in 2009 de toenmalige president van de Hoge Raad Geert Corstens en deden dat in andere jaren Ybo Buruma, Alex Brenninkmeijer, en (wijlen) Tijn Kortmann.

Hoofdsponsor

Dat mijn kantoor hoofdsponsor is van het  Van Swaaij Cassatie JeeBee Dictee, sluit goed aan op de – veel gelezen – rubriek Taallesjes voor juristen op deze blog. MEER

Festiviteiten op 14 september a.s.

Het Van Swaaij Cassatie JeeBee Dictee vindt dit jaar plaats op 14 september a.s. in de Eusebiuskerk te Arnhem (ontvangst om 15.30 uur en aanvang om 16.00 uur). Deelname is om niet en zij van harte aanbevolen. Dit ook omdat na afloop de Rechtspraak-borrel plaatsvindt (eveneens om niet). Daarna is er een exquisiet diner op een andere toplocatie (€ 25 p.p.).

Een relevante link naar de website van de Jonge Balie Gelderland staat HIER.

Aanmelden

Aanmelden kan door gebruikmaking van het aanmeldingsformulier. Klik deze link voor het aanmeldingsformulier.

Ten slotte

De oplettende lezer zal zich mogelijk afgevraagd hebben waarom niet gekozen is voor de naam Van Swaaij Cassatie & Consultancy JeeBee Dictee. Het antwoord is kort: Van Swaaij Cassatie JeeBee Dictee is korter en bekt daarom beter.