foto.MacBook

De MacBook van Van Swaaij Cassatie & Consultancy (foto SvS, iPhone 6)

Noviomagus. Gisteren werd bij mij op kantoor, in de Krayenhoffkazerne, de nieuwe MacBook bezorgd. Deze heeft een 12″ beeldscherm en heet gewoon „MacBook”.  (Geen MacBook Pro of MacBook Air). De MacBook is het paradepaard van Apple. De MacBook is de dunste laptop op aarde en weegt minder dan de MacBook Air of welke laptop dan ook. De MacBook is de laptop van de toekomst.

Toetsenbord prima

Foto.MacBook.3

Zelfde MacBook (foto SvS, iPhone 6)

Er zijn nogal wat recensies over de MacBook. Het grote kritiekpunt betreft het toetsenbord. Ik onderschrijf die kritiek niet. Natuurlijk, het toetsenbord is anders dan wat we gewend zijn op een MacBook Air of een MacBook Pro. Het verschil zit ‘m met name in hoe diep de toets ingedrukt kan/moet worden. Maar het is heus geen iPad-toetsenbord. Je merkt duidelijk dat je een toets indrukt. Het werkt prima. Even wennen, maar dat is bij alles wat nieuw is. Prettig is het dat de toetsen 17% groter zijn dan op een MacBook Air of MacBook Pro. En intussen werk je (dus) wel op een apparaat van de toekomst.

En de MacBook Air dan?

Foto.MacBook.2

Naast de MacBook Air, welke ik op kantoor blijf gebruiken (foto SvS, iPhone 6)

De MacBook weegt duidelijk minder dan de MacBook Air. Ik merk geen, laat staan relevant, verschil wat betreft snelheid.
Natuurlijk, de MacBook Air heeft meer poorten, maar ik doe toch al alles draadloos.
De MacBook zij van harte aanbevolen. Maar oordeel vooral zelf.

Grappige, kritische video over MacBook

Foto.MacBook.4

iPad Air en MacBook op een fauteuil bij mij thuis in de woonkamer (foto SvS, iPhone 6)

 

Een link naar een website met daarop een kritische, doch grappige video over de MacBook als laptop van de toekomst staat HIER.