foto-15

Het Rijk van Nijmegen o.i.d., Rijksmuseum (foto SvS, iPhone 5)

 

Deze weblog voor juristen, in het bijzonder advocaten en met name civilisten. Het zal degene die deze blog bezoekt opgevallen zijn dat hier van alles gesignaleerd en geventileerd wordt.  En het gaat daarbij niet uitsluitend over het materiële of formele recht. Wij juristen immers hebben een breed blikveld, en zijn bovendien ook mensen met een Work Life Balance.

Opstelten en Teeven

Daarom op deze weblog ook aandacht – onder veel meer – voor het beleid van lieden die, hoewel zij juridische lichtgewichten zijn – zij leggen het onmiskenbaar af tegen Donner en Hirsch Ballin (zeker laatstgenoemde zou zo de Hoge Raad in kunnen) – als bewindslieden het Ministerie van Justitie (thans, doch slechts tijdelijk, geheten: “Ministerie van Veiligheid en Justitie”) leiden, voor Youp en voor muziek.
Overigens hoor ik de laatste tijd te vaak uit de mond van advocaten dat zij (al dan niet ‘slechts’ door de week) geen krant leest. Vind ik onbegrijpelijk.

Marc Chavannes

In NRC Handelsblad van 13 dezer staat een mooi en (zeer) kritisch stuk van Marc Chavannes. Een link staat hier.

Vierdaagse

En morgen begint hier (dus: Noviomagus) de Vierdaagse. Omdat ik kantoor houd (op de tweede etage) van een pand aan de Bijleveldsingel tegenover de Wedren krijg ik er veel van mee. Immers, bij Wedren vertrekken en arriveren de wandelaars. Overigens heb ik de Vierdaagse nog nimmer gelopen en ambieer ik zo’n kruisje ook niet.

Op de fiets naar kantoor

Kantoorfiets

Foto SvS, iPhone 5

Zo dadelijk op de gloednieuwe kantoorfiets (Sparta, Pickup, reissue van model uit 1917) van Van Swaaij Cassatie & Consultancy B.V. naar kantoor. En ik heb er – zeker sinds afgelopen vrijdag –  zin (!) in.