Noviomagus. Gisterenochtend bestudeerde ik een procesdossier teneinde een cassatieadvies te geven aan een cliënt die zich rechtstreeks (zonder tussenkomst van een advocaat) tot mij gewend had. Rond een uur of 13.45 belde ik hem met de mededeling dat ik goed nieuws had. Mijn bevinding in die zaak namelijk is dat het betreffende gerechtshof er naast zit met zijn oordeel dat de tegenpartij zich terecht op verjaring zou hebben beroepen, en dat het te dezen gaat om een zo goed als geheide rechtsklacht. Na een verlate lunch was ik de rest van de middag bezig met prettige besognes in de privésfeer, namelijk met de laatste fase van mijn verhuizing naar mijn nieuwe woning in hartje Nijmegen-Oost, welke gesitueerd is tegenover mijn vorige woning, in dezelfde straat.

foto.interview.GidiHeesakkers

Links Roxane Limmen, rechts Gidi Heesakkers (foto SvS, iPhone 5s)

 

Gidi Heesakkers en Roxane Limmen

Kort na 17.00 uur vond ik het welletjes en mede door het fraaie weer was het nu toch echt tijd voor een glas bier en de Volkskrant op het terras van Meesterschenkerij Café Jos. Op een gegeven moment stelde Martien Evers, de grote man achter dit mooie etablissement, Nederlands beste café, me de vraag of ik als stamgast genegen was om een interview te geven aan een journaliste van de Volkskrant, die zich eveneens op het terras bevond.

foto.SvS.interview

Foto Gidi Heesakkers (iPhone 5s)

Kort nadat ik deze vraag bevestigend beantwoord had, introduceerde Martien deze journaliste bij me: Gidi Heesakkers. Op haar beurt stelde Gidi een vriendin van haar, Roxane Limmen, aan me voor. Beide dames schoven aan, en even later begon het interview.

Het interview

Met de iPhone van Gidi, welk opnameapparaat gecamoufleerd werd onder de editie van de Volkskrant die ik zojuist aan het lezen was, werd het interview opgenomen.

Gidi schrijft op de achterpagina van de Volkskrant (op dinsdag) geregeld over stamgasten van café’s in het ganse land.

Ik heb het interview ervaren als een vooral plezant gesprek met een leuke en enthousiaste dame die niet alleen goede vragen stelde en inging op wat ik zoal te berde bracht, maar me als geïnterviewde (dus) ook vooral het gevoel gaf gewoon een goed en aangenaam gesprek met haar te hebben. Hulde! Zodra het interview te lezen is in de Volkskrant, meld ik dat uiteraard op deze blog.