Noviomagus. Als schadeverzekeringnemer heb ik, althans de afgelopen 25 jaar en tot gisterenmiddag, nog nooit wat geclaimd. Ik verzeker sowieso slechts de risico’s die men doorgaans niet (eenvoudig) zelf kan dragen: wettelijke aansprakelijkheid, het eigen huis en ziektekosten. Voor mij bijvoorbeeld geen annuleringsverzekering in het kader van een stedentripje.

Gisteren evenwel heb ik eindelijk wat geclaimd. Het betreft mijn opstalverzekering en wel schade die zondagavond/-nacht geleden moet zijn. Toen was er een enorm noodweer. Hagelstenen.

Gaten in dak van de schuur

Foto.schuur.3

Dak van mijn schuurtje (foto SvS, iPhone 6)

Hagelstenen gingen dwars door het dak van het schuurtje in mijn achtertuin. Weliswaar bestaat dit dak uit golfplaten, maar toch. Het grote voordeel van golfplaten is dat het heel licht is in mijn schuurtje. Ik geniet daarvan.  Overigens kun je op de foto zien dat een struik gewoon onder het dak de schuur in groeit. Dat maakt mijn schuurtje heel charmant.

Uitstekende schadeafwikkeling

Mijn verzekeringen lopen tegenwoordig via Van Lanschot Chabot. Ik belde even en stuurde tijdens het telefoongesprek met mijn iPhone de hierboven geplaatste foto’s. Ik hoef alleen maar telefonisch door te geven wat de schade is voor herstel, en daarna wordt het schadebedrag gewoon snel overgemaakt, mits dit bedrag beperkt blijft tot € 1.500 of minder. Een betaalbewijs moet ik, geloof ik, achteraf nog even overleggen. Steekproefsgewijs wordt er gecontroleerd. Dat is service. Hulde!