Noviomagus. Zojuist hoorde ik op Radio 1 dat B.B. King overleden is. Hij was een geweldige gitarist met een zeer herkenbare stijl. Bovendien zong hij hartstikke goed de Blues. De passie spatte ervan af.

Zijn muziek, gitaarspel en zang hebben mij enorm geïnspireerd. Vele uren heb ik met mijn gitaar geoefend op en vooral ook genoten van de geweldige muziek  van B.B. King.

Met mijn bluesbandje speel ik menig nummer van B.B. King (waar ik dan mijn eigen tekst op zing). Een van mijn elektrische gitaren is ook een Gibson ES-model met ebben toets.

Café.DeKroon

De Sjef van Swaaij Bluesband in Café De Kroon (foto Rob van de Peppel)

Ik heb B.B. King twee keer zien optreden. Beide keren was dat in Groningen, in de Martinihal, eind jaren negentig en ongeveer tien jaar geleden.

B.B. King. Een groot en wereldberoemd muzikant is heengegaan. Mij en vele anderen zal B.B. King blijven inspireren. Zijn muziek, zang en gitaarspel zijn onsterfelijk. B.B. King werd King of the blues genoemd, maar voor mij was hij de Keizer van de blues, Emperor of the blues.

Een link naar de berichtgeving met een necrologie en goede verwijzingen staat op NRC.nl staat HIER.