Noviomagus. Hedenochtend legde ik in mijn kantoor in de Krayenhoffkazerne de laatste hand aan een vanmiddag betekende cassatiedagvaarding. Om circa 08.50 uur vereerde mr.  Ruud de Quay mij met een spontaan bezoek.

Mr. Ruud de Quay

Mr. De Quay studeerde, net als ik, in Groningen. Hij is al jarenlang, veel langer dan ik dat ben, advocaat te Noviomagus. Thans is hij compagnon (arbeidsrecht) bij 2BW Advocaten, welk kantoor, vooralsnog, eveneens gehuisvest is in de fraaie Krayenhoffkazerne. Ruud en ik hebben, behalve de advocatuur en het wonen in Noviomagus (Nijmegen-Oost), onder meer gemeen dat wij liefhebbers zijn van goede muziek. Ruud houdt (vooral) enorm van Jazz. Daarnaast houdt hij zich met van alles en nog wat bezig, ook op het literaire vlak. Overigens is wijlen oud-premier Jan de Quay (1959-1963) de grootvader van Ruud de Quay.

foto.RuudDeQuay

Mr. Ruud de Quay ten kantore van Van Swaaij Cassatie & Consultancy (foto SvS, iPhone 5s)

Fotoshoot

Natuurlijk vroeg ik mr. De Quay of ik hem te mijner kantore op de foto mocht zetten voor deze blog. Hij stemde toe. Dit tot mijn grote genoegen. Op de foto hierboven zie je mr. De Quay tegen de achtergrond van onder meer mijn toga en het blauwe licht van één van de Philips HUE-lampen te mijner kantore. Na de  ‘fotoshoot’ bood ik Ruud een kop koffie (Nespresso) aan. Ruud gaf gevolg aan deze invitatie, wat mij uiteraard verheugde.

Biografie over grootvader van mr. Ruud de Quay

foto.RuudDeQuay.2

In gesprek met mr. De Quay tijdens de koffie te mijner kantore (foto SvS, iPhone 5s)

Mr. De Quay ziet in zijn drukke praktijk dagelijks cliënten. Ik kreeg evenwel niet de indruk dat Ruud ook vandaag een bespreking had met een cliënt. Dat hij niettemin een pak droeg, heeft een bijzondere en mooie reden.
Vanmiddag namelijk was er in ‘s-Hertogenbosch een bijeenkomst ter gelegenheid van een vandaag verschenen biografie over oud-premier Jan de Quay (dus: de grootvader van Ruud).

Meer over biografie oud-premier Jan de Quay (met video)

Een link naar Omroep Brabant met een verslag van de presentatie van de biografie staat HIER.